Hjem Job Kontakt

Historie

Tican Headquater

Ticans historie går helt tilbage til 1928

I 1800-tallet blev alle svin slagtet på gårdene og solgt på hjemmemarkedet. Efterhånden som driftige handelsmænd fik etableret eksport af dansk svinekød til England og Tyskland, blev det imidlertid nødvendigt for landmændene at samle slagtningerne i regionale slagtehuse.

Danmarks første andelsslagteri blev etableret i Horsens i 1887, og omkring 1930 var der intet mindre end 60 andelsslagterier i landet. I 1928 begyndte landmændene i HanHerred at planlægge deres eget slagteri, så de kunne spare transporten til Nørresundby, Skive eller Struer, der på det tidspunkt var de nærmeste slagterier.

I januar og februar 1931 åbnede både Thisted Andels-Svineslagteri og Fjerritslev Andels-Svineslagteri, og de forblev selvstændige helt indtil 1978, hvor de enedes om at gå sammen.

I den mellemliggende periode havde branchens talrige fusioner og industrialiseringen af landbruget tyndet gevaldigt ud i antallet af andelsslagterier.

Frem til i dag har Tican udviklet forretningen fra at være en lokal spiller på det nordvestjyske marked til at være en aktør på verdensmarkedet. Tican eksporterer til en lang række lande i Europa, Asien og Nordamerika.

Den 1. oktober 2011 blev Tican a.m.b.a. ændret til et A/S, og i marts 2016 overgik ejerskabet af Tican A/S til den tyske slagterikoncern Tönnies.

Lær mere om den danske slagterihistorie på www.slagterimuseet.dk.

 

 

Du er altid velkommen til at kontakte Tican på:

+45 9919 2300

tican@tican.dk

Se certifikater GRMS BRC
Se Fødevarestyrelsens
smiley-rapporter:
Smiley
Copyright Tican A/S 2012 © - Produceret af Kathart Interactive A/S - Privatlivspolitik