Opskæring (1)

Fald i slagtninger i Storbritannien i juli måned

Den britiske brancheorganisation AHDB melder om et fald i de britiske slagtninger af slagtesvin på 6 pct. i juli måned. Faldet på 6 pct. gælder såvel i forhold til måneden før og i forhold til samme måned sidste år.

Faldet kommer efter, at slagtningerne i 1. halvår har ligget lidt højere end sidste år. AHDB forventer, at den faldende tendens fra juli måned vil fortsætte året ud og næste år. Samlet for 2022 forventer AHDB, at slagtningerne vil ligge 7 pct. lavere end året før, og for 2023 forventes et yderligere fald på 8 pct.

Slagtevægten i juli måned fortsatte også trenden nedad fra de foregående måneder. I juli lå slagtevægten på 88,0 kg, hvilket var 0,5 kg lavere end måneden før. Slagtevægten har med mere 90 kg i gennemsnit ligget ekstraordinært højt først på året. Dette som følge af, at mange udsatte slagtesvin er blevet slagtet.

De mange udsatte slagtesvin har betydet, at produktionen af grisekød (målt i tons) indtil nu i år har ligget 4 pct. højere end sidste år. Samlet for 2022 forventes slagtningerne målt i tons at falde med 6 pct. til 970.000 tons. For 2023 forventes et yderligere fald på 9 pct. målt i tons.

Kilde: Markedsnyt L&F

 

Basisnotering uge 10
Svin 12,30 kr./kg | Søer 10,00 kr./kg