Gris forbudt

Flere lande forbyder grisekød importeret fra Italien

Kina, Japan, Taiwan og Kuwait har alle annonceret forbud mod grisekød importeret fra Italien, efter at flere tilfælde af afrikansk svinepest er blevet rapporteret hos vildsvin i Piemonte-regionen i det nordlige Italien.

Landene har blokeret for indkøb af grisekød fra Italien, mens Schweiz har indført handelsrestriktioner med Italien. Nyheden blev annonceret af Confagricoltura, den italienske landbrugssammenslutning. Confagricolturas præsident Massimiliano Giansanti opfordrer til en hurtig og effektiv implementering af overvågnings- og biosikkerhedsforanstaltninger til beskyttelse af svinebesætninger som en del af bestræbelserne på at begrænse skaden så meget som muligt.

Italien har også annonceret et forbud mod jagt og flere andre udendørs aktiviteter i de to nordlige regioner, der er berørt af udbruddet. Ud over forbuddet mod jagt vil det også være forbudt at samle svampe og trøfler, fiske, vandre, cykle i områderne, samt udføre enhver anden aktivitet der direkte eller indirekte involverer kontakt med inficerede vildsvin, hedder det i en ordre underskrevet af sundhedsminister Roberto Speranza og landbrugsminister Stefano Patuanelli.

Kilde: PigWorld

Basisnotering uge 20
Svin 11,10 kr./kg | Søer 9,50 kr./kg