Sydasien5

Fortsat spredning af afrikansk svinepest i Asien

Sydkorea blev i sidste uge det niende land i Asien, der rapporterer om tilfælde af afrikansk svinepest.

Til OIE (World Organisation for Animal Health) har Sydkorea meldt om to tilfælde af afrikansk svinepest i svinebesætninger. Begge tilfælde i den nordlige del af landet tæt på grænsen til Nordkorea.

Det første tilfælde af afrikansk svinepest i Sydkorea blev fundet i en besætning med 4.732 svin, mens det andet tilfælde har ramt en besætning med 2.450 svin.

I Thailand meldes om mistanke om mulig smitte med afrikansk svinepest, efter flere hundrede svin i den nordlige provins Chiang Rai er døde. Så det tiende land i Asien med afrikansk svinepest er måske en realitet. Myndighederne har sendt blodprøver til undersøgelse på et laboratorie og forventer, at man i løbet af to uger får svar på, om prøverne indeholder spor af afrikansk svinepest.

Fra de thailandske myndigheders side har man forsøgt at nedtone situationen og oplyst, at nedslagtningen af dyr i området er en ren forebyggende aktion. Samtidig opfordrer man svineproducenter og forbrugere til ikke at lade sig gribe af panik over situationen.

Thailand producerer årligt ca. 1,2 mio. tons grisekød. Eksporten er på 35.000 tons grisekød årligt til øvrige asiatiske lande. Importen er på beskedne 9.000 tons grisekød.

(Kilde: Markedsnyt, L&F)

Basisnotering uge 19
Svin 11,00 kr./kg | Søer 7,60 kr./kg