Vildsvin uge 50

Frankrig har underskrevet aftale med Kina om regionalisering ved afrikansk svinepest

Den franske landbrugsminister har i sidste uge meddelt, at Frankrig nu har en underskrevet aftale med Kina om regionalisering i tilfælde af afrikansk svinepest i landet.

Aftalen har været to år undervejs og er kommet i stand på baggrund af et oprindeligt møde i Beijing tilbage i 2019 mellem Præsident Macron og Præsident Xi Jinping. Kina har ellers hidtil fulgt en praksis, hvor man stopper for alt import af grisekød fra lande, der rammes af afrikansk svinepest.

Det kinesiske finansministerium endvidere meddelt, at Kina med virkning fra 1. januar hæver importafgifterne for grisekød fra 8 pct. til 12 pct. Tilbage i december 2019 blev importafgiften - med virkning fra 1. januar 2020 - sænket fra 12 pct. til 8 pct. under henvisning til en mangelsituation for grisekød, hvorfor man ønskede at hæve importen. Nu vender man så tilbage til en importafgift på 12 pct. under henvisning til den seneste udvikling i den kinesiske svineproduktion, hvor man fremadrettet ønsker at sikre stabile priser på hjemmemarkedet.

Kilde: Markedsnyt L&F

Basisnotering uge 20
Svin 11,10 kr./kg | Søer 9,50 kr./kg