Vegetarburger

Hollandsk slagterikoncern overvejer at producere alternativer til kød

Hollænderne spiser mindre kød, og den hollandske slagterikoncern Vion overvejer nu at gå ind på markedet for alternativer til kød, oplyser CEO Ronald Lotgerink til det hollandske Finansieele Dagblad.

Vion har allerede et datterselskab i Tyskland, Salomon FoodWorld, der producerer og sælger dusinvis af vegetariske produkter, der er tilgængelige via grossister i Holland. Salomon FoodWorlds sortiment omfatter blandt andet grønne burgere og mozzarella-pinde, og det ville være forholdsvis nemt at udbyde det også på det hollandske detailmarked, siger Ronald Lotgerink.

Efterspørgslen efter kød i Vesteuropa står i stampe eller falder, siger Lotgerink. Vion oplevede et fald i omsætning på 6,7 % sidste år, mens nettoresultatet blev halveret til 10 mio. euro. Lotgerink var CEO i Zwanenberg Food Group, der omfatter den hollandske kød- og snackproducent Kips, da de begyndte at producere vegetariske produkter i 2017.

I en undersøgelse offentliggjort på www.Nu.nl svarede to ud af fem, at de har reduceret deres forbrug af kød det sidste år. Omkring en tredjedel af de 20.000 adspurgte sagde, at de spiste kød hver dag, mens én ud af 10 er vegetar og 7 % lever helt vegansk.

I december annoncerede den multinationale fødevaregigant Unilever, at de overtager den hollandske producent af kødalternativer, The Vegetarian Butcher, i forlængelse af den voksende tendens blandt forbrugere til i stigende grad at vælge vegetariske og veganske fødevarer.

(Kilde: dutchnews.nl)

Basisnotering uge 17
Svin 12,30 kr./kg | Søer 10,00 kr./kg