Kina RBM

Stigning i svinepris – Nu positiv indtjening for kinesiske svineproducenterne

De kinesiske svinepriser er steget solidt de seneste to måneder. Ifølge internationale nyhedsmedier betyder det, at kinesiske svineproducenter nu igen har positiv indtjening i svineproduktionen. Der er ellers gennem et stykke tid rapporteret om store tab for kinesiske svineproducenter.

I sidste uge har Kinas ”National Reform and Development Commission” (NRDC) opgjort den gennemsnitlige svinepris til producenterne til 16,41 CNY pr. kg. Ifølge NRDCs beregninger betyder det en gennemsnitlig indtjening for svineproducenterne på 123,78 CNY pr. gris. En dramatisk forbedring i forhold til for to måneder siden, hvor producenterne ifølge NRDCs beregninger tabte 300 CNY pr. gris.

De kinesiske myndigheder har gennem et stykke tid opkøbt grisekød til lager for at støtte markedet. I sidste uge blev opkøbt 40.000 tons. Dermed er der indtil nu i år opkøbt mere end 200.000 tons til lager.

Samtidig rapporteres det, at regionale myndigheder flere steder i Kina giver støtte til svineproducenterne og opfordrer dem til ikke at lukke produktion.

Så mens myndighederne på kort sigt forsøger at fjerne grisekød på markedet via opkøb, forsøger regionalmyndighederne også at sikre produktionen på længere sigt.

Kilde: Markedsnyt L&F

 

Basisnotering uge 05
Svin 11,10 kr./kg | Søer 9,20 kr./kg