Grisekød er en favoritspise blandt amerikanere, og USA eksporterer også en stor mængde grisekød, hvilket gør industrien til en vigtig del af landets økonomi. I løbet af de sidste årtier har forbruget ligget stabilt omkring 31 kg./person pr. år i USA.
NPPC repræsenterer landets 60.000 slagtegriseproducenter, som årligt producerer mere end 115 millioner grise. Produktionen er stærkt koncentreret i Midtvesten (Iowa og det sydlige Minnesota) og i det østlige North Carolina, med en vis produktion i Oklahoma og Texas. Ifølge USDA har den amerikanske griseindustri gennemgået betydelige strukturelle ændringer i løbet af de sidste 40 år. Siden 1990 er bedrifter med grise faldet mere end 70 pct., og tilsvarende er bedrifterne blevet større.
USA blev nettoeksportør af grisekød i 1995. Siden 1989 er eksporten af amerikansk grisekød steget med 1.550 pct. i værdi og næsten 1.300 pct. i volumen. Tidligere har USA været både verdens største og næststørste eksportør af grisekød, men har i nogen tid haft tredjepladsen efter Brasilien og EU. Eksporten toppede i 2008/2009. De primære eksportmarkeder er Mexico, Japan, Kina/Hongkong og Canada. I 2020 overhalede Kina Japan som det største udenlandske marked for amerikansk grisekød. Eksporten til Japan er dog steget på det seneste, med lavere toldsatser som følge af handelsaftalen mellem USA og Japan.
De store amerikanske virksomheder med griseproduktion omfatter Tyson Foods, JBS USA, Cargill, Sysco og Smithfield Foods. Inden for produktion, forarbejdning og relaterede undersektorer understøtter den amerikanske grisekødsindustri omkring 550.000 job. Industrien kæmper med mangel på arbejdskraft. Mere adgang til udenlandsk arbejdskraft er påkrævet ifølge en undersøgelse foretaget af Iowa State University.
Sygdomme i den amerikanske griseproduktion inkluderer PRRS, PED, svineinfluenza og mange andre. ASF er ikke til stede i USA (heller ikke i Nord-, Central- eller Sydamerika, selvom ASF er konstateret på to caribiske øer). Der er mange måder, hvorpå den amerikanske regering og den amerikanske grisekødsindustri bestræber sig på at sikre, at landet forbliver ASF-frit. På samme måde som andre lande som Canada, undersøger USA nøje flyrejsende for muligt smuglergods, tester flittigt importeret grisekød og så videre.
USA har mange dyrevelfærds- og bæredygtighedsprogrammer i spil herunder forbedret genetik, produktionsmetoder og teknologier har og fremadrettet kan øge effektivitet og mindske miljøpåvirkningen. Vilde grise (Feral pigs), som er efterkommere af krydsninger mellem undslupne grise fra besætninger og bestanden af vildsvin introduceret for længe siden fra Europa, er et alvorligt problem i USA. De findes i de fleste stater. I Texas overstiger antallet af vilde grise nu 2,6 millioner, og mange bekæmpelsesstrategier er blevet forsøgt.
Kilde: Pig Progress