Den stigende svineproduktion i USA drives først og fremmest af udvidelser af slagtekapaciteten i disse år, men også i primærproduktionen har der været basis for udvidelser.
Der har i nogle år været god indtjening hos slagterierne, og dette har betydet investeringer i nye slagteanlæg og udvidelser af eksisterende anlæg.
Hos producenterne har der også været forøgelser, og antallet af søer hos de 10 største producenter med hjemsted i USA er således steget med 4,2 procent det seneste år.
Med det amerikanske magasin ”Successful Farming” som kilde er nedenstående vist en tabel med de 10 største svineproducenter i USA.
Producent med hjemsted i USA |
2018 |
2017 søer, stk. |
%-ændring 2018:17 | |
1 | Smithfield Foods / WH Group | 950.000 | 910.000 | 4,4 |
2 | Seaboard Foods | 341.000 | 325.000 | 4,6 |
3 | Pipestone System | 251.000 | 240.000 | 4,6 |
4 | Iowa Selected Farms | 235.000 | 207.000 | 13,5 |
5 | The Maschhoffs | 204.000 | 218.000 | -6,4 |
6 | Prestage Farms | 182.300 | 175.000 | 4,2 |
7 | Carthage System | 180.000 | 175.000 | 2,9 |
8 | JBS | 167.500 | 166.570 | 0,6 |
9 | Christensen Farms | 142.500 | 142.500 | 0,0 |
10 | AMVC Management Services | 135.500 | 117.500 | 15,3 |
Total | 2.787.800 | 2.676.570 | 4,2 |
Med samlet 2.787.800 søer har de 10 største amerikanske svineproducenter 44 procent af USA's samlede bestand af søer.
Det suverænt største producent-selskab er Smithfield Foods Inc. Udover 950.000 søer i USA har Smithfield 148.000 søer i Mexico, 95.000 søer i Polen og 52.000 søer i Rumænien. I alt på verdensplan har Smithfield således 1.245.000 søer.
Smithfield har netop meddelt, at de vil investere 45 mio. dollar i deres forarbejdningsanlæg i Sioux Falls, South Dakota, og igangsætter derudover et større projekt, hvor en række af deres slagtesvinestalde i samme stat renoveres og opdateres.
Smithfield blev i 2013 købt af det Kina-baserede selskab Shuanghui International. Shuanghui International har senere skiftet navn til WH Group og betragtes som et af de førende brands inden for svinekød på verdensplan.
Kilde: Ugenyt L&F samt globalmeatnews.com